LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski îi acuză pe ruşi că au minat un baraj din sudul ţării

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski îi acuză pe ruşi că au minat un baraj din sudul ţării

Este a 240-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski afirmă că rușii au minat un baraj important din regiunea Herson, a cărui cărui distrugere ar conduce la inundarea a peste 80 de localități.

Zelenski îi acuză pe ruşi că au minat un baraj din sudul ţării FOTO Profimedia

UPDATE 05:50 Legea marţială impusă de Putin arată că ucrainenii nu doresc să se alăture Rusiei, afirmă Washingtonul

Purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price, a afirmat că instaurarea legii marțiale în teritoriile anexate de Rusia pe teritoriul ucrainean arată că cetățenii ucraineni nu sunt de acord să se alăture Rusiei.

"Preşedintele Putin a anexat aceste regiuni spunând că există persoane în acele regiuni care căutau cu disperare să fugă din statul ucrainean încât doreau să se alăture Rusiei. În prezent, Putin dezvăluie această minciună instaurând legea marţială", a spus Ned Price, potrivit Agerpres.

Citește continuarea aici.

UPDATE 05:00 Zelenski îi acuză pe ruşi că au minat un baraj din sudul ţării

Președintele Volodimir Zelenski i-a acuzat pe ruși că au minat un baraj al unei hidrocentrale care se află în regiunea Herson, din sudul Ucrainei. Această regiune este în prezent sub controlul forțelor rusești.

Rusia pregătește un dezastru de proporții în sudul Ucrainei, după ce a minat un baraj important din regiunea Herson. Deja rușii evacuează populația civilă din Herson către teritoriul său. Zelenski avertizează că hidrocentrala Kahovka este una din cele mai mari centrale ale țării cu o capacitate de 18 milioane de metri cubi de apă. În cazul în care rușii ar arunca în aer acest baraj, aproximativ 80 de localități ar fi distruse, din cauza inundațiilor.

Avem informații că teroriștii ruși au minat barajul și facilitățile de la hidrocentrala Kahovka. Este una dintre centralele mari. Barajul hidrocentralei ține aproximativ 18 milioane de metri cubi de apă.

Citește continuarea aici.

Zelenski: Rusia transformă reţeaua electrică a Ucrainei în ''câmp de luptă''

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia transformă rețeaua electrică a Ucrainei în "câmp de luptă". Atacurile asupra infrastructurii electrice determină populația să se refugieze spre Europa.

"Conducerea rusă a dat ordinul de a transforma reţeaua energetică într-un câmp de luptă. Consecinţele sunt foarte periculoase, din nou, pentru noi toţi în Europa", a declarat Zelenski în cadrul Consiliului UE. El a mai precizat că Rusia provoacă, prin aceste măsuri, un nou val de migrație spre Europa.

Citește continuarea aici.

UPDATE 04:00 Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden a criticat, joi, Partidul Republican spunând că acesta dorește, în cazul unei victorii la alegerile legislative din noiembrie, să reducă sprijinul financiar acordat Ucrainei.

"Spun că, dacă vor câştiga, probabil că nu vor continua să finanţeze Ucraina", a declarat preşedintele american, potrivit Agerpres.

Aflat în vizita în Pennsylvania, un stat cheie pentru alegerile legislative de la mijlocul mandatului său, Biden a mai precizat că republicanii nu înțeleg politica externă americană, că nu este vorba doar despre Ucraina, ci despre întreaga alianță NATO.

Citește aici continuarea.

UPDATE 00:00 Ucraina nu a ordonat atacul asupra podului din Crimeea, afirmă Zelenski

Președintele Zelenski a acordat un interviu postului canadian de știri CTV, unde a vorbit și despre podul distrus din Crimeea. Liderul ucrainean a afirmat că nu a ordonat atacul asupra podului și că explozia ar putea fi cauzată de conflictele interne din Rusia.

„Cu siguranță nu noi am ordonat asta, din câte știu eu”, a spus Zelenski.

146 de cadavre găsite la Lîman

Poliția ucraineană a anunțat că a găsit, joi, 111 trupuri de civili și 35 de soldați într-un loc de înmormântare în masă din Lîman. Persoanele ucise au fost îngropate la comun în tranșee.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă